OUI OUI PARIS

Wat een week! In mijn vorige blog schreef ik dat het bedrijf waar ik werk nauw betrokken is geweest bij de organisatie van de retrospectieve tentoonstelling “Sculpting the Senses” van Iris van Herpen in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs en afgelopen week was de opening.

De tentoonstelling, die werd geopend door niemand minder dan Koningin Maxima, kent twaalf ruimtes. Iedere ruimte heeft een eigen thema en ieder thema laat de drieluik mode, kunst en wetenschap op spectaculaire wijze samenkomen.

Ik was er bij én ik heb genoten, vanaf het moment dat de uitnodiging binnenkwam.

Het boeken van de trein en het hotel, het passen van meerdere outfits (op het hoofdkantoor van Viktor & Rolf), de reis er naartoe, het hotel, het eten, de wandeling tussen het Louvre door naar het museum en uiteraard de tentoonstelling zelf. Het was magisch… en ik ben dan ook dankbaar voor ieder moment.

Sinds ik me meer bewust ben van het nu, lijken er steeds meer mooie dingen op mijn pad te komen. Mijn collega (heel nuchter) vindt het “onderdeel van het werk”, maar dat ben ik niet met hem eens. Ik geloof steeds meer dat je je eigen dromen kan laten uitkomen, door deze zelf te creëren. Het enige wat je nodig hebt is vertrouwen.

Durf te vertrouwen, want vanuit niet weten ontstaan de mooiste dingen

Na weken van regen vertrokken wij op dinsdagochtend met de Eurostar de zon tegemoet om drie uur later op het perron van Gare du Nord uit te stappen. Het was prachtig weer en dus besloten wij om lopend naar het hotel te gaan. Het hotel, gelegen aan de Place du Louvre was klein, maar gezellig. Aangezien we nog een paar uur hadden, besloten we ergens wat te gaan eten en zo belandden we in Cafe la Cooperative; een echte Franse Brasserie met geweldige bediening. Na het eten terug naar het hotel om ons klaar te maken voor de opening.

Mijn outfit: een prachtig colbert van Viktor & Rolf (hoe bijzonder is dit) met satijnen pantalon en hoge hakken. Het gevoel wat ik had toen we daar all dressed up tussen het Louvre liepen zal ik niet snel vergeten en meenemen bij mijn volgende shift. De tentoonstelling was prachtig, dus mocht je in de buurt zijn…

Na een korte nacht heerlijk ontbeten. Een bezoek aan de Eiffeltoren zat er deze trip niet in, maar omdat het wederom een mooie dag was en het hotel zich aan de Seine bevond, toch een glimp kunnen opvangen.

 

En wie mij een beetje kent, weet dat ik hier niet zomaar aan voorbij kon lopen…

De tentoonstelling is te bezoeken tot 28 april 2024, dus mocht je komende maanden in Parijs zijn, bezoek het MAD!

Vorige
Vorige

WAT ALS?

Volgende
Volgende

FEELS LIKE SUNDAY MORNING