TIJD

Ik lees graag en ben dol op boeken. Eén van mijn favoriete schrijvers is Paulo Coulho. Het eerste boek wat ik van hem las, was De Alchemist. Het heeft jaren in mijn kast gestaan. Ongelezen. Op het juiste moment heb ik het gepakt en in één keer uitgelezen. En zo doe ik dat met al zijn boeken. Ik koop ze en ik zet ze weg, totdat ik ‘voel’ dat het tijd is voor dat boek.

Zo ook nu….Momenteel lees ik Aleph, een roman vol met wijze lessen over verandering, jezelf opnieuw vinden en bewust leven. De les die ik hieruit geleerd heb, heeft te maken met tijd en bewust(er) leven. Lees je mee?

Tijd is relatief en meet je niet als de afstand tussen twee punten. Tijd gaat niet voorbij. Sterker nog, in het leven bestaat alleen het heden, het NU!

En toch blijkt het voor veel mensen moeilijk zich te focussen op het heden. Ze denken voortdurend aan wat ze eerder hebben gedaan, aan hoe ze het beter hadden kunnen doen, wat de gevolgen zijn van hun daden en waarom ze niet gehandeld hebben zoals ze zouden moeten handelen.

Of ze houden zich bezig met de toekomst, wat ze morgen gaan doen, welke maatregelen genomen moeten worden, hoe dingen te voorkomen en hoe te bereiken waar ze altijd van dromen.

Wellicht goed om eens stil te staan bij het volgende: “wat je in het verleden hebt gedaan, beïnvloed het heden niet, maar wat je in het heden doet, heft wel het verleden op en zal logisch gezien je toekomst veranderen.” Wellicht goed om eens stil te staan.

Het verleden en de toekomst bestaan enkel in ons geheugen; het heden bestaat altijd!

Kort, maar in mijn beleving zeer krachtig. Als jij je afvraagt of je bent waar je wilt zijn en of je doet wat je wilt doen, is dit boek zeker een must read voor jou.

Vorige
Vorige

TEST